Le borgate Roma

Fortællinger fra Roma og Alto Adige

To nye italienskkandidater fra Københavns Universitet vil onsdag 19. september fremlægge deres specialeforskning inden for italiensk sprog og kultur. Alexandra Emborg tager os gennem Roms sociale boligbyggeri i 1930’erne Le Borgate, og Merete Hellmers belyser forholdet mellem to meget forskellige befolkningsgrupper i det allernordligste Italien – Alto Adige – deres oprindelse, deres kultur og sprog.

  • ”Le borgate i Rom, fortalt via italienske film”Le borgate er et socialt boligbyggeri bygget mellem 1930 og 1937 i Agro Romano, langt fra byen og uden for byplanen, af ringe kvalitet, projekteret af det daværende Istituto Fascista Autonomo Case Popolari i overensstemmelse med det fascistiske regimes program med henblik på at decentralisere befolkningen i landdistrikterne og væk fra bycentrum. Forelæggelse af Alexandra Emborg
  • ”At bo sammen er en kunstart”.Et indblik i forholdet mellem de to største befolkningsgrupper i Alto Adige, hvor to befolkningsgrupper har forskellig oprindelse og forskelligt sprog. I provinsen Trento er sproget italiensk. I provinsen Bolzano taler mere end halvdelen af indbyggerne tysk, og området er derfor tosproget, d.v.s. det tyske sprog er officielt anerkendt og brugt sammen med italiensk i administrative organer, på tv, på butiksskilte og i vejskiltning. Der er tysksprogede skoler, og aviser udgives på tysk. I Trentino Alto Adige har grænse-positionen og mangfoldigheden af vaner, traditioner og sprog blandt de italiensk- og tysktalende indbyggere forårsaget misforståelser igennem årene, men i dag er disse overvundet og erstattet af en gensidig respekt . Forelæggelse af Merete Hellmers.

Foredragene er på dansk.

Onsdag 19. sep. 2018

Tid: Fra 19:30 til 21:00

Sted: Istituto Italiano di Cultura, Gjørlingsvej 11, 2900 Hellerup

Arrangeret af: Società Dante Alighieri København

Entré: Gratis adgang

Kilde: Kulturinstituttet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *